Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κι όμως τους άφησαν ελεύθερους!

Πριν από λίγες μέρες κόντεψαν να σκοτώσουν ηθελημένα έναν 22χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωκε. Η σύλληψή τους σήμανε την εξιχνίαση 46 διαρρήξεων και κλοπών σε δημόσιες εγκαταστάσεις, σπίτια, αποθήκες και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Κι όμως, η δικαιοσύνη τους άφησε… ελεύθερους!

Ο εισαγγελέας Ηλείας πρότεινε να προφυλακιστούν οι τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 29, 27 και 22 χρόνων μαζί με άλλα δύο ανήλικα παιδιά 16 και 13 χρόνων στους οποίους είχε ασκήσει δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα. Όμως, ο ανακριτής διαφώνησε και πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ για τον 29χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας! Τελικά, επικράτησε η γνώμη του εισαγγελέα, αλλά η υπόθεση θα επανεξεταστεί στις 16 Σεπτεμβρίου μετά από πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, για να ληφθεί η τελική απόφαση. Μόνο που τότε θα… ψάχνουν να τους βρουν για να τους ξαναπιάσουν!

Στις 31 Αυγούστου, οι δράστες είχαν αρπάξει μια ηλεκτρική αντλία με μοτέρ, 20 μαχαίρια φρέζας, 15 σιδερογωνίες και άλλα αντικείμενα από ένα αγρόκτημα στο χωριό Κορυφή της δημοτικής ενότητας Ιάρδανου, αλλά εγκλωβίστηκαν με το φορτηγάκι τους και ο οδηγός έκανε όπισθεν με ταχύτητα εμβολίζοντας ένα νεαρό μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

Οι περισσότεροι πρόλαβαν να εξαφανιστούν και συνελήφθησαν αργότερα. Όπως αποδείχθηκε, εμπλέκονται σε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ τσιγγάνων και σε τουλάχιστον 46 διαρρήξεις και κλοπές, κάποιες από τις οποίες έγιναν στους Τ.Ο.Ε.Β Πύργου και Πελοπίου και την κεντρική δεξαμενή της Ε.Υ.Δ.Α.Π. με λεία χαλκό και μηχανήματα, και η λεία τους ξεπερνάει σε αξία τα 80.000 ευρώ!

πηγή: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει