Κλείνει μερικώς το κοινοβούλιο της Δανίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 13:33

Το κοινοβούλιο της Δανίας θα είναι μερικώς κλειστό για έναν μήνα εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Χένρικ Νταμ Κρίστενσεν, στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες από τις λειτουργίες του κοινοβουλίου, περιλαμβανομένων των συνεδριάσεων για τη συζήτηση πολλών νέων νόμων.

Την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Με βάση τα νέα αυτά μέτρα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από πέντε προσώπων και αυξάνεται η κοινωνική απόσταση στα δύο μέτρα.

Η σκανδιναβική αυτή χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 183.801 κρούσματα κορωνοϊού και 1.623 θανάτους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Δανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 13:53Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει