Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κοινή στάση για χαράτσι από Βαγγέλη – Φώτη

Αποφασισμένοι να πιέσουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να βρει λύση σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, ώστε αυτά να μην παραταθεί για το 2013, αλλά να αντικατασταθεί με τον ενιαίο φόρο, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, είναι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, συμφωνήθηκε να επιμείνουν τα δύο κόμματα στη θέση αυτή, κατά τις διεργασίες των επόμενων ημερών, όταν και η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει στη νέα συμφωνία με την τρόικα. «Ας προλάβει ο Σουρνάρας, είναι δικό του θέμα» έλεγαν με νόημα συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, στο περιβάλλον του οποίου το κλίμα για τον υπουργό Οικονομικών είναι βαρύ.

Στη συνάντηση των δύο αρχηγών συμφωνήθηκε επίσης να τεθεί θέμα καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης και κυρίως να υπάρχει συντονισμός στο κυβερνητικό έργο και λόγος απ’ όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης. «Τα νομοσχέδια για παράδειγμα πρέπει να περνάνε και να συζητούνται ουσιαστικά στο υπουργικό συμβούλιο»ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Ως προς τον ανασχηματισμό υπήρξαν μόνο ορισμένες εκατέρωθεν βολιδοσκοπήσεις προθέσεων, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια αναλυτική συζήτηση επί ονομάτων και υπουργείων. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει πλέον με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση, ενώ ο κ. Κουβέλης φάνηκε να θέλει την παραμονή των Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση – και άρα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ.

Κατά τα λοιπά επικρατεί ικανοποίηση για την «υπέρβαση», όπως λέγεται, που έκαναν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης και βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά από καιρό για να τα πουν απευθείας. Υπάρχει δε, κατά την Ιπποκράτους, ένα θετικό μήνυμα στη βάση των δύο κομμάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο για διάφορα θέματα, όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Πηγή – Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει