Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες, αρχίζουν οι αφίξεις των εθνικών ομάδων

Στην τελική ευθεία για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών

Άρχισε και συνεχίζεται καθημερινά η ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άψογη διεξαγωγή του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου από τις 27 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου στα δημοτικά κολυμβητήρια «Ιάσων Ζηργάνος» και «Βασίλειος Πολύμερος».

Όπως είναι γνωστό, δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Βόλου και συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση των αγώνων, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μαγγίτση και του Παναγιώτη Παπαρίζου, οι οποίοι, σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα στελέχη του Δήμου που έχουν αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, προσπάθησαν να αναζωπυρώσουν τη φλόγα του εθελοντισμού η οποία άναψε στην περιοχή την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και παραμένει άσβεστη.

Οι τομείς δραστηριοποίησης των εθελοντών είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των αθλητών στα δυο κολυμβητήρια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και η παροχή υπηρεσιών στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι παράγοντες της Διεθνούς και Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δυο κολυμβητήρια της πόλης συμμετείχαν σήμερα σε συναντήσεις με τους υπευθύνους του αντίστοιχου τομέα και ενημερώθηκαν για τις λειτουργικές ανάγκες των αγώνων, ενώ η ομάδα εθελοντών του τομέα ξενοδοχειακής υποστήριξης επισκέφτηκε το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης «Volos Info» όπου, σε συνάντηση με τα στελέχη του Κέντρου, ενημερώθηκαν για τον ρόλο και τις απαιτήσεις του πεδίου ευθύνης που καλούνται να υπηρετήσουν.

Ορισμένοι από τους εθελοντές του συγκεκριμένου τομέα θα απασχοληθούν επίσης για την εξυπηρέτηση και παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες της πόλης, από το info – point του Δήμου που βρίσκεται στην παραλία.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δ. Διαθεσόπουλου και του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Π. Μαβίδη, μία ημέρα πριν αρχίσουν οι αφίξεις των εθνικών αποστολών που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα.

Οι δυο πρώτες ομάδες που φθάνουν στο Βόλο αύριο Σάββατο είναι η Αίγυπτος και η Αυστραλία, ενώ ακολουθούν την Δευτέρα οι ομάδες της Αμερικής και του Καναδά και την Τρίτη η εθνική ομάδα της χώρας μας. Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν συνολικά 20 ομάδες χωρών από τις πέντε ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στο Βόλο αναμένονται 450 άτομα περίπου, αθλητές, προπονητές και συνοδοί ομάδων, από την Ευρώπη (Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο), την Αμερική (ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό, Καναδάς, Πουέρτο Ρίκο), την Ασία (Ουζμπεκιστάν, Κουβέϊτ, Καζακστάν, Ιράν), την Αφρική (Αίγυπτος, Νότιος Αφρική) και την Ωκεανία (Αυστραλία).

Ευκαιρία τουριστικής προβολής

Πεποίθηση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, κα Σούλα Μπαρτζιώκα, είναι ότι η υποστήριξη των αποστολών των εθνικών ομάδων στο χώρο των ξενοδοχείων όπου θα διαμείνουν, αποτελεί «χρυσή» ευκαιρία για την τουριστική προβολή της περιοχής σε επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό, η εκπαίδευση των εθελοντών εστιάστηκε στον τύπο της τουριστικής πληροφόρησης που πρέπει να παρέχουν και στα στοιχεία συμπεριφοράς που πρέπει να υιοθετήσουν, προκειμένου η πόλη να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στο μέλλον. Επίσης, εφοδιάστηκαν με πλούσιο ενημερωτικό υλικό, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τις πληροφορίες που θα δίνουν και ενημερώθηκαν για τις επιλογές που θα προτείνουν στους επισκέπτες, ώστε να διευκολύνουν την παραμονή τους στην περιοχή, να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου θα λειτουργεί συνεχώς κατά την διάρκεια των αγώνων, σε μια προσπάθεια υποστήριξης των εθελοντών με ειδικότερη πληροφόρηση κατά τις ώρες που θα βρίσκονται στους χώρους διαμονής των αθλητών.

Όπως τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα, «η εθελοντική αυτή προσπάθεια, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο, αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός κινήματος εθελοντισμού, το οποίο θα μπορούσε με διάρκεια και συνέπεια να υποστηρίξει δράσεις τουριστικής προβολής της περιοχής, όπως η παροχή πληροφοριών στην υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, η υποστήριξη ενός χώρου πληροφόρησης για την Αργώ, η υποδοχή επισκεπτών σε χώρους εκδηλώσεων κλπ. Ήδη οι πρώτες επαφές με τους υπεύθυνους του εθελοντισμού έχουν γίνει και άμεσα, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα οργανωθούν τα επόμενα βήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει