Κορωνοϊός: Προληπτικά μέτρα σε στρατόπεδο στην Κύπρο


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 21:31

Υπό περιορισμό τέθηκαν όλοι οι στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα, καθώς Κύπριος στρατιώτης ταξίδεψε πρόσφατα στην Πάτρα, που είναι περιοχή με κρούσματα της επιδημίας, και ως εκ τούτου θεωρείται ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού. 

Το στρατόπεδο στο οποίο εντοπίστηκε το ύποπτο περιστατικό θα μείνει σε καραντίνα μέχρι να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα του δείγματος του στρατιώτη. Αυτό αναμένεται να γίνει αύριο.

Όλα τα μέτρα που προβλέπονται έχουν ληφθεί στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς. Δόθηκαν ίδιες οδηγίες που δόθηκαν και πριν λίγες μέρες για το ύποπτο κρούσμα στην ΕΛΔΥΚ και ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, όπου το προσωπικό χωρίστηκε αναλόγως με την επαφή που είχε μεταξύ τους. 

Οι εξοδούχοι δεν θα πάρουν τις άδειες εξόδου τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Επίσης, όσοι είναι με άδεια θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν για τον ίδιο λόγο. 

Ο νεαρός στρατιώτης είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ελλάδα και πέρασε και από την περιοχή της Πάτρας για πολύ λίγες μέρες, περιοχή στις οποίες υπάρχουν κρούσματα της επιδημίας. 

Λόγω του ότι έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα, η περίπτωσή του διερευνάται. Πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως δεν είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, απλώς ήταν σε περιοχή όπου έχει ενεργή επιδημία και γι’ αυτό λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. 

Ο στρατιώτης, που διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κρατείται σε δωμάτιο απομόνωσης. 

Πηγή: sigmalive.com


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 21:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει