Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κουτσούμπας: Ψεύδονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Κάλεσμα συστράτευσης με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός είναι που θα πληρώνει το χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, και τόσο πίσω από την πρόταση της ΝΔ για διαπραγμάτευση του χρέους, όσο και πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα μέρους του, υπάρχουν μνημόνια διαρκείας, γιατί διαρκείς θα είναι οι μηχανισμοί, διαρκής είναι και η ανάγκη για την ανάκαμψη του κεφαλαίου» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ναι στη λυκοσυμμαχία λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο πρόεδρός του θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του πιο αντιδραστικού θεσμού της ΕΕ που είναι η Κομισιόν, ενώ (ο ΣΥΡΙΖΑ) συμμετέχει και στο ΚΕΑ που στηρίζει και χρηματοδοτεί η ΕΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε γίνεται φιλολαϊκή.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει όταν λέει «να φύγει η τρόικα από την Ευρώπη» καθώς «ξεχνά ότι τα 2/3 της Τρόικας είναι ΕΕ, αλλά «δείχνει» την Τρόικα για να «βγάλει λάδι» την ΕΕ».

«Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους από την λαϊκή εξουσία, θωρακίζει την εργατική τάξη, τόσο απέναντι στους λεγόμενους ευρωσκεπτικιστές, ενώ αχρηστεύει και το δόκανο που στήνουν στον λαό οι διάφορες προτάσεις «μοντέλων διαχείρισης» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «στην πάλη για την αποδέσμευση οι λαοί της Ευρώπης θα ενώνονται, ενώ αντίθετα μέσα στην ΕΕ ο κάθε λαός είναι μόνος του».

Για Κύπρο

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε «λύσεις τύπου Ανάν» και εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος ότι «η λεγόμενη λύση που προωθείται είναι στην λογική του Σχεδίου Ανάν, το οποίο επιχειρούν να φέρουν από την πίσω πόρτα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ελληνοκυπριακός λαός απέρριψε την λογική της διχοτόμησης που έφερνε το Σχέδιο Ανάν, ενώ «είχαν πέσει πάνω του λυτοί και δεμένοι και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά και ελληνικά αστικά κόμματα» και πρόσθεσε «θυμίζουμε την στάση του ΣΥΝασπισμού τότε -πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα- και το 2002 και το 2004 και όσα έλεγε ότι η ΕΕ θα λύσει το πρόβλημα, ενώ και τώρα η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής (του ΣΥΡΙΖΑ) ψέλλιζε κάτι για διαδικαστικά».

Υπογραμμίζοντας ότι η λαϊκή αντίθεση με την ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο, αν συναντηθεί με την πρόταση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πρότασης του κόμματος, «προτάσεις για το σήμερα και το αύριο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πηγή – protoThema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει