Κούβα: 938 νέα κρούσματα κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 06:28

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 938 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός κάτω από το επίπεδο των χιλίων για πρώτη φορά έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ άλλοι 6 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 597 νεκρούς επί συνόλου 102.441 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, διευκρίνισε ότι τα 900 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Η Αβάνα (600 κρούσματα) παραμένει επίκεντρο της επιδημίας.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που έλαβαν οι Αρχές.

Πάντως ο δείκτης των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 κατά κεφαλήν στην Κούβα παραμένει πολύ χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Στην Αβάνα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την έναρξη μαζικής ανοσοποίησης με την αξιοποίηση υποψήφιων εμβολίων που αναπτύχθηκαν εγχωρίως. Τα δύο υποψήφια εμβόλια, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 06:28Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει