Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κράτησαν Iσραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Περίπου 40 Ισραηλινοί τουρίστες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν όταν αποβιβάστηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι επιβάτες που έφθασαν το πρωί της Δευτέρας με πτήση της εταιρείας Turkish Airlines οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες για να ανακριθούν ένας-ένας, αφού τους κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους», ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του ισραηλινού υπουργείου Ιλάνα Στάιν και Γιγκάλ Πάλμορ.

Οι επιβάτες πήραν την άδεια να φύγουν μετά από μιάμιση ώρα και αυτό το περιστατικό καταγράφεται για πρώτη φορά και εξετάζεται από ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι ασυνήθιστο. Δεν ξέρουμε τι βρίσκεται από πίσω και προσπαθούμε να το πληροφορηθούμε», δήλωσε ο Πάλμορ.

Ερωτηθέντες από ισραηλινούς ραδιοσταθμούς, ορισμένοι επιβάτες είπαν ότι τους χώρισαν από τους άλλους επιβάτες χωρίς να τους δώσουν εξηγήσεις και ότι υποβλήθηκαν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους.

Το επεισόδιο αυτό συνέβη τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Τουρκία μιας σειράς αντιποίνων έπειτα από την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τη φονική επιδρομή σ’ ένα τουρκικό οχηματαγωγό από τούρκους κομάντο στις 31 Μαΐου 2010, που κόστισε τη ζωή 9 ανθρώπων. Το οχηματαγωγό μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Η Τουρκία αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και να παγώσει τις στρατιωτικές σχέσεις με τον πρώην στρατηγικό σύμμαχό της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει