Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κρίσιμη η συνάντηση με την τρόικα στην Κύπρο

Καταβάλλεται προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ ότι τα «νούμερα βγαίνουν»

Κρίσιμη χαρακτηρίζει κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ την συνάντηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο ΥΠΟΙΚ με την αντιπροσωπεία της Τρόικας.

Όπως αναφέρθηκε, σήμερα, θα διαφανεί κατά πόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πεισθεί πως δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου, όπως αρχικά επέμενε το Ταμείο. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι μέχρι χθες το ΔΝΤ εκτιμούσε πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν» όσον αφορά το bail in (μετατροπή των καταθέσεων σε μετοχές) για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν ενστάσεις.

Τα νέα στοιχεία, προστέθηκε από την πηγή, έχουν σταλεί στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ για επεξεργασία και αναμένονταν η απάντηση, ενώ στη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ καταβάλλεται προσπάθεια να πεισθεί το Διεθνές Ταμείο πως «τα νούμερα βγαίνουν». Η κυβερνητική πλευρά φέρεται να εκτιμά πως πιθανόν οι αναλύσεις και τα στοιχεία που θα δοθούν θα γίνουν αποδεκτά από το ΔΝΤ.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ερωτηθείσα η ίδια πηγή, είναι ανοικτό για σήμερα και θα διαφανεί ανάλογα και με την εξέλιξη της σύσκεψης στο ΥΠΟΙΚ με την Τρόικα.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει