Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κρίσιμη σύσκεψη στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό την προεδρία του υπουργού Χρήστου Παπουτσή και τη συμμετοχή του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα και των ανώτατων στελεχών της αστυνομίας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ.

Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπως είχε προγραμματιστεί. Εκτός από τον αρχηγό και υπαρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγους Ε. Οικονόμου, και Γ. Ραχωβίτσα, στη σύσκεψη συμμετέχουν η ηγεσία της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι και θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς να συντονίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποφασιστεί να σταλούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί κυρίως των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής.

Η περιοχή περιμετρικά του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου θα τελέσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, θα μετατραπεί σε «φρούριο» και θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες στις οποίες δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση.

Έντονη είναι η ανησυχία των αστυνομικών αρχών για τις αντιδράσεις του κόσμου που μπορεί να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

Πηγή – NewsBeast

Μπορεί επίσης να σας αρέσει