Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα επιδιώξει ο Αναστασιάδης

Σκέφτεται να καλέσει την αντιπολίτευση να συμμετάσχει, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσόπουλος, στενός συνεργάτης από χρόνια του Κυπρίου προέδρου.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη «παρέλαβε ένα χάος» πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός και αποκάλυπψε ότι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης και έξοδο από την οικονομική κρίση, που μαστίζει την Κύπρο.

Ο Κύπριος υπουργός παραδέχτηκε ότι «δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Σημείωσε, επίσης, ότι χρειάζεται ένα έκτακτο τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσόπουλος εκτίμησε ότι ευθύνες για την κρίση έχουν πολιτικοί, τραπεζίτες, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατέστησε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να δοθούν όλα τα στοιχεία για εκροές κεφαλαίων και διαγραφές δανείων στην δημοσιότητα.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει