Κυβέρνηση: Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συντονισμό στο προσφυγικό

Σε φουλ ρυθμούς επανήλθε η κυβέρνηση μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, τόσο εν όψει της συζήτησης της Τρίτης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, όσο και λόγω των αρρυθμιών που εμφάνισε μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τους «πρόσφυγες επενδυτές» και του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, ότι ο ίδιος δεν θα απέρριπτε την ονομασία «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ.

Τα παραπάνω προστίθενται στο μείζον θέμα του προσφυγικού, για το οποίο το πρωί της Δευτέρας στο Μαξίμου έλαβε χώρα σύσκεψη όπου σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους τονίστηκε πως «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τον συντονισμό διαφόρων πραγμάτων» που εκκινούν από τη διαχείριση των 50 και πλέον χιλιάδων εγκλωβισμένων εντός της χώρας και φτάνουν μέχρι την έναρξη λειτουργίας της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Για το τελευταίο, την Τετάρτη θα κατατεθεί σχετικό Σχέδιο Νόμου. Οι ίδιοι πάντως κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι παρατηρείται «σχετική βελτίωση της κατάστασης» όσον αφορά στις προσφυγικές ροές από την Τουρκία στο Αιγαίο και στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν σταδιακά την Ειδομένη.

Το πρωί την πόρτα του Μαξίμου πέρασε αιφνιδιαστικά και ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ωστόσο ο κ. Σουλτς, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού ήταν περαστικός καθ’ οδόν για την Κύπρο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκαν το Κυπριακό, το προσφυγικό και η εμπλοκή του ευρωκοινοβουλίου στην εν εξελίξει αξιολόγηση.

Το πρωί στο Μαξίμου συζητήθηκε και η προ ημερησίας στη Βουλή για τη δικαιοσύνη, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, πρόθεση του Μαξίμου είναι να γίνει μια «εποικοδομητική, ενδελεχής» και «ουσιαστική» συζήτηση.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις των κ.κ. Μάρδα και Μπαλαούρα το Μαξίμου «αδειάζει» και τους δύο αφού εκείνο που βγάζει προς τα έξω είναι πως «ό,τι λέμε πρέπει να το λέμε με προσοχή και να μην δίνουμε αφορμές για κριτική».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει