Κυνήγησαν ανήλικο με πρόβλημα υγείας, του πήραν λεφτά και τον έβαλαν να φιλήσει μπλούζα της ΑΕΚ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 08:40

Zougla newsroom

«Ε, βαζέλια…». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησαν τέσσερις αμούστακοι… νταήδες στον Κολωνό για να ακινητοποιήσουν αρχικά δυο συνομήλικους τους και στην συνέχεια να τους ληστέψουν.

Οι ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, όπως φάνηκε από την συμπεριφορά τους ήθελαν να δείξουν «ποιος κάνει κουμάντο» στην περιοχή και ότι ήταν… ανώτεροι λόγω ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας όταν δυο φίλοι κάθονταν στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Αμφιάραου. Ξαφνικά οι τέσσερις… τσαμπουκάδες τους φώναξαν. Ο 16χρονος και ο φίλος του το έβαλαν στα πόδια λες και είχαν καταλάβει ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καλά. Όμως ένα πρόβλημα υγείας με την καρδιά του δεν επέτρεψε στον 16χρονο να τρέξει για μεγάλη απόσταση. Η «ομάδα των τεσσάρων» τον πλησίασε και με περίσσιο θράσος του πήρε από την τσέπη του μπουφάν του το χαρτζιλίκι των πέντε ευρώ που είχε. Στη συνέχεια του ζήτησε να μάθει που πήγε ο φίλος του λέγοντας του ότι «είσαι τυχερός που έχεις πρόβλημα υγείας και θα του έδινε τα χρήματα πίσω αν τον έπαιρνε τηλέφωνο».

Όταν ο νεαρός θέλησε να φύγει δυο από την «ομάδα των τεσσάρων» τον πλησίασαν και τον υποχρέωσαν να φιλήσει μια μπλούζα που φορούσε ένας από αυτούς και είχε το σήμα της ποδοσφαιρικήςομάδας της ΑΕΚ. Μάλιστα, τον απείλησαν ότι αν δεν το έκανε θα τον… μαχαίρωναν. Ο νεαρός έντρομος, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή, υπάκουσε στην εντολή των «τεσσάρων» και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Με όσο κουράγιο του είχε απομείνει, και φανερά λαχανιασμένος λόγω του προβλήματος υγείας που είχε με την καρδιά του, ενημέρωσε τους γονείς του.

Λίγο αργότερα οι γονείς του 16χρονου εντόπισαν την «ομάδα των τεσσάρων» σε ένα γήπεδο μπάσκετ με έναν από αυτούς να τους απάντα με θράσοςλέγοντας τους ότι «σιγά τι έγινε, πέντε ευρώ του πήραμε».

Οι γονείς του 16χρονου κάλεσαν την Άμεση Δράση και οδήγησε τους τέσσερις, αλλά και τον φίλο του 16χρονου, στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού καθώς ισχυρίστηκαν ότι όσο περίμεναν να έρθει το περιπολικό τους χτύπησε.

Η «ομάδα των τεσσάρων» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή με την κατηγορία της ληστείας. Μετά τις απολογίες τους ο συνήγορος υπεράσπισης τους, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr είπε ότι «μια απλή παρεξήγηση καθημερινότητας μεταξύ μικρών παιδιών κατέληξε σε υπερβολική άσκηση ποινικής δίωξης. Ευτυχώς πεπειραμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί επανέφεραν την κανονικότητα απέδωσαν στους νεαρούς την ελευθερία τους και στους γονείς τους τα παιδιά τους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 08:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει