Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 10:52

Την άμεση και αυστηρή αντίδραση των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών θεσμών για την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί ζήτησε με επιστολή του προς τη διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος επισημαίνει ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα πρέπει να καταδείξουν τη σαφή βούλησή τους να μην ανεχθούν μια τέτοια ενέργεια που προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα, τους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως τη Χριστιανοσύνη όλου του κόσμου, καλώντας την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναθεωρήσει και να σταματήσει κάθε ενέργεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ καλεί τη διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων να ενημερώσει τον  πρόεδρο των Τουρκικών Επιμελητηρίων και αντιπρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου ότι τα Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια δεν προτίθενται να αποδεχτούν τέτοιες ενέργειες χωρίς κυρώσεις, προτείνοντας μάλιστα οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων επιχειρηματιών να πρωτοστατήσουν με παρεμβάσεις τους προς τα ευρωπαϊκά όργανα για τη λήψη αυστηρών μέτρων προς την Τουρκία, που να φθάσουν ακόμα και στο εμπάργκο.

Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τα Ευρωεπιμελητήρια ότι η απόφαση της Άγκυρας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Χριστιανοσύνη, καλώντας του Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αντιδράσουν, καθώς, όπως επισημαίνει, καμία επιχειρηματική πρακτική δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει και να απομειώσει τον «πολεμικό» χαρακτήρα της συγκεκριμένης ενέργειας.

Τέλος ο κ. Μίχαλος καλεί τα Ευρωεπιμελητήρια να μην ξεχνούν και όλες τις άλλες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς και το ρόλο που παίζει στις αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι ένα αποσταθεροποιητικό κλίμα στην περιοχή, που πέραν όλων των άλλων, έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην οικονομία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 11:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει