Κύπρος: Σάλος με τα «συναρμολογούμενα» θρανία λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 10:03

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν τη συναρμολόγηση των θρανίων στα σχολεία, μέτρο που αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών. 

Μιλώντας στο SigmaLive ο Ντίνος Έλληνας, Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών, ανέφερε πως η συναρμολόγηση των θρανίων εμπίπτει στις προδιαγραφές που δόθηκαν από το αρμόδειο Υπουργείο στις σχολικές εφορείες. 

Είναι κατασκευές συναρμολόγησης θρανίων με επέκταση, όπως σημείωσε, στα οποία θα κάθονται τρία παιδιά με την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους. 

Οι κατασκευές αυτές γίνονται σε αίθουσες όπου υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τοποθετούνται και μονοθέσια θρανία. 

Ο κ. Έλληνας, αναφέρθηκε στη δυσκολία της διεκπεραίωσης των εργασιών καθώς επίσης και τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι την ερχόμενη Κυριακή όλα θα είναι έτοιμα. 

Πριν από την κατασκευή των θρανίων, όπως σημείωσε, γίνεται μια επαφή με την διευθυντική ομάδα και ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τον χώρο δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές. 

Τόνισε πως η προσπάθεια όλων, πρέπει να εστιάζεται στο ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να έχουμε υπομονή, αυτοσυγκράτηση και να μην ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο, είπε. 

Πηγή: sigmalive.com


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 10:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει