Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κ. Καρτάλης: Κερδήθηκε μία μεγάλη μάχη για το νέο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Με αφορμή την απόφαση της Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Κ. Γερακούδη, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του Γ.Π.Σ. της Σκιάθου, για τον αποχαρακτηρισμό «χώρου στάθμευσης» και τον καθορισμό του χώρου «Κέντρου Υγείας – Γενικό Νοσοκομείο», ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε:

«Χαίρομαι γιατί μετά από συστηματική προσπάθεια διασφαλίζεται τελικά ο χώρος στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου. Θυμίζω ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο είχαμε δεσμεύσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υγείας πίστωση 3 εκ ευρώ για ένα Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα καλύπτει τις ανάγκες τόσο του μόνιμου πληθυσμού όσο και του εποχιακού.

Αναγκαία προϋπόθεση για τη διατήρηση της πίστωσης ήταν να προκύψει ένα «καθαρό» οικόπεδο, δηλαδή ένας χώρος που θα επιτρέπει τη φιλοξενία κοινωφελών χρήσεων. Δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια και το έργο κινδύνευε να χάσει τις πιστώσεις. Τώρα θα πρέπει να κινήσουμε γρήγορα όλες τις αναγκαίες δράσεις για τη δημοπράτηση του έργου και να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα επίσης μεγάλο στοίχημα του νησιού, δηλαδή την επισκευή του λιμένος και την αναβάθμιση του ώστε να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες της Σκιάθου.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι πάντα η θωράκιση των Σποράδων και η ανάδειξη τους σε μία ζωντανή και παραγωγική ενότητα της Θεσσαλίας. Η συνεργασία μας με την κ. Γερακούδη είναι πάντα εποικοδομητική.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει