Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κ. Καρτάλης: Να εξαντλήσουμε την αλληλεγγύη μας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, o Bουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει ψηφίσει, πολλές φορές με μεγάλη δυσκολία, νομοθετήματα που ήταν αναγκαία για την οικονομική διάσωση της χώρας. Δυστυχώς καταγράφονται καθυστερήσεις στην εφαρμογή τους από τη διοίκηση, γεγονός που οδηγεί σε νέα μέτρα που πιέζουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Αυτός ο κύκλος πρέπει να σπάσει. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση, περισσότερο συντονισμός. Χρειάζονται λύσεις που να αντιμετωπίζουν το βαρύτατο πρόβλημα του δημοσίου χρέους και να ανακουφίζουν τις υποχρεώσεις μας για τοκοχρεολύσια. Στους επόμενους 2-3 μήνες, οι στόχοι μας είναι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία στήριξης ώστε να έχουμε τη χρηματοδότηση των 110 δις ευρώ και να αποδείξουμε ότι είμαστε ένας αξιόπιστος εταίρος που δικαιούται περισσότερων εναλλακτικών λύσεων στα προβλήματα του.»

Σε ότι αφορά στο τέλος ακινήτων: «Κάθε φορά, όταν έρχεται ένα νομοσχέδιο ή μια τροπολογία για να συζητηθεί στη Βουλή, γίνεται εντατική συζήτηση και συνήθως το τελικό σχέδιο που ψηφίζεται είναι περισσότερο πλήρες ή και δικαιότερο από το αρχικό.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν αλλά πιστεύω ότι η ρύθμιση για την ακίνητη περιουσία χρειάζεται αλλαγές ώστε να μην πληγούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με αποδεδειγμένα, από δικαστικές αποφάσεις, υψηλά χρέη, κ.α.) αλλά και οι άνεργοι, κυρίως δε οι μακροχρόνιοι. Πρέπει να εξαντλήσουμε την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας. Εχω στείλει τις παρατηρήσεις μου στο Υπουργείο Οικονομικών.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει