Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κ. Καρτάλης: Πλημμελής εφαρμογή των διαδικασιών, για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου

Στο νομοσχέδιο της Παιδείας, στην κατάργηση του ασύλου, καθώς και στον Ολυμπιακό Βόλου, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης.

Για την Παιδεία:

«Εδώ και ενάμιση μήνα έχω καταθέσει δημοσίως τις προτάσεις μου, 9 προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας, έχω επισημάνει τα πολλά θετικά που έχει το νομοσχέδιο. Θεωρώ ότι αυτές οι προτάσεις θα έκαναν το νομοσχέδιο καλύτερο, αρκετά από αυτά που πρότεινα και όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι η κα Διαμαντοπούλου τις αποδέχτηκε, κάποιες αυτοτελώς, κάποιες με διαφοροποιήσεις, κάποιες διατάξεις δεν τις αποδέχτηκε, εκείνη είναι υπουργός, το υπουργείο αποφασίζει, οι βουλευτές δώσαμε την στήριξή μας, αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά συμφωνείς με όλα.

Πολλές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου είναι εξαιρετικά θετικές, υπάρχουν διατάξεις που είναι δύσκολες στην εφαρμογή τους, θα κριθούν στην πράξη ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Αλλά γίνεται μια προσπάθεια για μια διαφοροποίηση στο σύστημα της Παιδείας, είναι προφανές ότι αυτή η προσπάθεια μπορεί στην πορεία να αντιμετωπίσει προβλήματα, κανείς δεν θεωρεί ότι υπάρχουν τέλειοι νόμοι, αλλά οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και να διορθώνονται.»

Για την κατάργηση του Ασύλου

«Το άσυλο είχε καταργηθεί σχεδόν από μόνο του, από το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν εφαρμοστεί διατάξεις που προβλέπονταν από τους προηγούμενους νόμους. Ούτως ή άλλως και η προηγούμενη νομοθεσία που ίσχυε, έλεγε ότι όταν τελούνταν αξιόποινες πράξεις υπάρχει δυνατότητα στην αστυνομία αυτεπάγγελτα να εισέλθει μέσα σε ένα πανεπιστήμιο και να επιβάλλει την τάξη.»

Για τον Ολυμπιακό Βόλου

«Τα επεισόδια είναι καταδικαστέα. Υπάρχει ένα αίσθημα σε πολλούς ανθρώπους ότι υπήρχε μια πλημμελής εφαρμογή των διαδικασιών, γιατί δεν δόθηκε χρόνος για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, από την στιγμή που υπήρχαν οι καταδικαστικές αποφάσεις. Προφανές είναι ότι αυτό δεν δικαιολογεί επεισόδια. Η διαμαρτυρία είχε τον χαρακτήρα ότι θα έπρεπε να δοθεί χρόνος για να μεταβεί ο Ολυμπιακός Βόλου από την μια φάση στην άλλη.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει