Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κ. Καρτάλης: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση ευθύνης και όχι σε Κυβέρνηση συμβιβασμών

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Την ίδια ώρα που το πολιτικό σύστημα έδειξε αντανακλαστικά ωριμότητας που οδήγησαν σε Κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκίνησε και πάλι μία σκιαμαχία για τις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού, το χαρακτήρα της Κυβέρνησης, το χρονικό διάστημα ευθύνης της. Αν και θα προτιμούσα να μην είχαν προηγηθεί οι παρωχημένοι κομματικοί συμβιβασμοί για τη σύνθεση της Κυβέρνησης, δίνω ψήφο εμπιστοσύνης:

Σε ένα Πρωθυπουργό που έχει πραγματικές αρμοδιότητες και δεν είναι εντολοδόχος,

Σε μία Κυβέρνηση που είναι πλήρους ευθύνης, γιατί περιορισμένης ευθύνης είναι μόνο οι εταιρείες,

Σε ένα Πρωθυπουργό και μία Κυβέρνηση που θα αποφασίζουν για τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας αντί δηλαδή να αποφασίζουν για τις προτεραιότητες αυτές τα τρία κόμματα που συνθέτουν την Κυβέρνηση,

Σε μία Κυβέρνηση που δεν εγκλωβίζεται στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά που η ημερομηνία λήξης της ταυτίζεται με την ημερομηνία (διασφάλισης των προϋποθέσεων) για τη σωτηρία της χώρας, δηλ. της 6ης δόσης και της συμφωνίας στήριξης,

Σε μία Κυβέρνηση που θα συνθέσει το βασικό κορμό του εθνικού σχεδίου για τη δεκαετία που χρειαζόμαστε για να βγούμε από την κρίση, σχέδιο που θα ξεπερνά τους εκλογικούς κύκλους αντί δηλαδή να εγκλωβίζεται από αυτούς.

Κινούμεθα ολοταχώς στον αστερισμό των Κυβερνήσεων συνεργασίας. Υπό αυτή την έννοια αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, μας προετοιμάζουν, παρά τις όποιες παραφωνίες, για το μέλλον. Αναμένω με ενδιαφέρον τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Για να διαπιστώσω αν τελικά η κοινή λογική επέστρεψε στην πολιτική.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει