Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: “Πρέπει να προηγηθούν οι αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης”

Δήλωση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου έκανε και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης. Μιλώντας πριν λίγα λεπτά με δημοσιογράφο του e-Volos.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League εκδόθηκε τα ξημερώματα (!!!) με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκεται στο εξωτερικό για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αυτό είναι ηθικά κατακριτέο γιατί δεν εκτίθεται μόνο η ομάδα και η πόλη της αλλά η χώρα και η εικόνα της. Κάποιοι στη Super League βιάζονται …

Μετέφερα ήδη στον αρμόδιο Υφυπουργό Γ. Νικητιάδη την ενόχληση όλων για τη σπουδή που επέδειξε η πρωτοβάθμια Επιτροπή της Super League. Μετέφερα επίσης ότι όλοι επιθυμούμε την κάθαρση στο ποδόσφαιρο αλλά και ότι πρέπει να προηγηθούν οι αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης για τα στημένα παιχνίδια. Επισημαίνω ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League που αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, δεν είναι όργανο της τακτικής Δικαιοσύνης, δηλαδή της διατεταγμένης Πολιτείας, αλλά διαμορφώνεται από τις ίδιες τις ομάδες που συμμετέχουν στη Super League και τις εκάστοτε «ισορροπίες» τους.

Είναι προφανές ότι η μάχη πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΠΟ.

Από επικοινωνίες μου με παράγοντες που παρακολουθούν τα θέματα του ποδοσφαίρου διεθνώς, προκύπτει ότι η UEFA δεν προτίθεται να προβεί σε καμία σχετική απόφαση αν δεν εκδικασθεί η έφεση. Άρα δεν τίθεται θέμα ως προς την αναστολή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού Βόλου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στον αγώνα του στο Λουξεμβούργο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει