Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Λέσχη Φίλων Καβάλας: "Να παραιτηθεί ή παραιτήστε τον!"

Μετά από συνεννόηση με το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Χατζηχρήστου, η τριμελής επιτροπή της «Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας», αποτελούμενη από τους, Μιχάλη Σωτηρόπουλο, Γιώργο Λουπέλη και Παρασκευά Αγανικολά, παρέδωσαν οι ίδιοι στα χέρια του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, επιστολή κατά την οποία ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Γερουλάνο, να παραιτηθεί!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

«Σήμερα στην Καβάλα διοργανώθηκε η Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟK, όπου βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΛΦΚ και παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας στον βουλευτή και γραμματέα του Εθνικού συμβουλίου του κόμματος, Μ.Καρχιμάκη με τον οποίο είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την επιστολή:

«Όλοι οι υγιείς φίλαθλοι της χώρας που πίστεψαν στην προσπάθεια κάθαρσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, διαπιστώνουν καθημερινά τον εκφυλισμό της σε ένα ρεσιτάλ πολιτικών παρεμβάσεων και στοχοποίησης εύκολων στόχων με βάση το κοινό αίσθημα και όχι τα αποδεικτικά στοιχεία.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση των Καβαλιωτών φιλάθλων γιατί διαφαίνεται ότι ο αφανισμός της ομάδας ΑΟ Καβάλα αποτελεί πλέον προσωπικό στοίχημα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς της παρεμβάσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αλλού.

Η βεβιασμένη τοποθέτηση πέντε νέων μελών στη ΕΕΑ λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης της ομάδας μας και μάλιστα χωρίς η νέα σύνθεση του οργάνου να ανακοινωθεί σε ΦΕΚ αποτελεί απόδειξη της εκδικητικότητας και της αποφασιστικότητας του υπουργού Κου Γερουλάνου να αφανίσει την ομάδα με την πρωτοφανή απόφαση που επέβαλε για μη συμμετοχή της σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αντί ο υπουργός πολιτισμού να είναι ο θεματοφύλακας της ισοπολιτείας και ισονομίας στα θέματα αρμοδιότητας του, αυτός ανέλαβε το ρόλο του αυτόκλητου προστάτη των μόνιμων δυναστών του Ελληνικού ποδοσφαίρου τοποθετώντας τους στο απυρόβλητο της «κάθαρσης». Αντί να προασπίζει τη νομιμότητα αυτός υπαγορεύει τους εντολοδόχους του ποια ποινή θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή στο πλήθος που περιμένει αυστηρές τιμωρίες.

Στη δήλωση του Κου Γερουλάνου ότι “η κάθαρση ξεκινά από τις «μικρές» ομάδες”, εμείς απαντούμε ότι και η συγκάλυψη πάντα ξεκινάει από τις μεγάλες ομάδες. Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και την κρίση της και δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε για καμία απόφαση της όσο αυτή μένει ανεπηρέαστη από παρεμβάσεις και εμπαθείς μεθοδεύσεις. Οι ακρότητες δεν ήταν ποτέ στην κουλτούρα των Καβαλιωτών.

Το χάος που επικρατεί αυτή την στιγμή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οφείλεται αποκλειστικά στις παρεμβάσεις του Κου Γερουλάνου ο οποίος την μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει αυτή την στιγμή είναι η παραίτηση του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει