Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Λίγος» ο Κάμερον μπροστά στα επεισόδια

Οι μισοί και πλέον Βρετανοί πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα υπό έλεγχο τις ταραχές που ξέσπασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Indipendent.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόηση του ΙCM – τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα The Guardian- μόνο το 30% εκτιμά ότι ο Κάμερον διαχειρίστηκε σωστά το ζήτημα αυτό, ενώ το 44% πιστεύει το αντίθετο.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου ComRes, μόνο το 36% έχει εμπιστοσύνη γενικότερα στην ηγεσία του Κάμερον. Μια άλλη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos Mori στις 20 Ιουλίου, έδειξε ότι μόνο το 38% είναι ευχαριστημένο από τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κάμερον.

Με βάση τη δημοσκόπηση του ComRes, το 54% εκτιμά ότι ο Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του μόνον όταν κορυφώθηκαν οι ταραχές, τη Δευτέρα, δεν κατάφερε να θέσει εξαρχής υπό έλεγχο την κατάσταση.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες τόνισαν επίσης ότι δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στη ικανότητα του Λονδίνου να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο χρόνο.

Η δημοσκόπηση του ComRes πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 2.008 ενήλικες Βρετανούς την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει