Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Λίφτινγκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Το έργο θα κοστίσει 25,2 εκατ. ευρώ

Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου η πρώτη συνάντηση για το έργο «Αναδιαμόρφωση, επέκταση και προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης Βοστάνειο» συνολικού προϋπολογισμού 25.200.000 ευρώ, μετά την υπογραφή της σύμβασης με το μειοδότη του διαγωνισμού.

Η συνάντηση εργασίας περιλάμβανε και επιτόπια επίσκεψη στο νοσοκομείο και ειδικότερα στους χώρους που πρόκειται να προχωρήσουν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του ιδρύματος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τις δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και τις λύσεις που δύνανται να δοθούν για τη διευκόλυνση της έναρξης των εργασιών, οι οποίες, όπως και διευκρινίστηκε από τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή, θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015.

Υπενθυμίζεται, ότι το εξαιρετικά σημαντικό έργο για το νοσοκομείο, περιλαμβάνει τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του, δύο νέες πτέρυγες, εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου καθώς και το βιολογικό καθαρισμό του.

Ο περιφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης εργασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως πλέον μπορούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου να «τρέξουν», υπενθυμίζοντας τις πολλές δυσκολίες που παρατηρήθηκαν από το διάστημα της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα.

«Οφείλω», είπε, «να συγχαρώ τις διοικήσεις και τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, τη ΔΕΠΑΝΟΜ καθώς και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Το εν λόγω έργο είναι το μεγαλύτερο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το θεωρώ ως ένα από τα πλέον σημαντικά καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου για τους πολίτες, αλλά θα δώσει με την εκτέλεση των εργασιών του και την ευκαιρία απασχόλησης σε εκατοντάδες εργαζομένους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Ιωάννης Φωτάκης, ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης Χρήστος Θεοδώρου, ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ιγνάτης Σακαλής, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Προβέτζας, υπηρεσιακά στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει