Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Λαθρεμπόριο καυσίμων ναυτιλίας στον Πειραιά

Εντοπίστηκαν δύο δεξαμενόπλοια με παράνομο φορτίο

Δύο δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία κατελήφθησαν ως ύποπτα λαθρεμπορίας σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε δεξαμενόπλοια εφοδιασμού πλοίων με καύσιμα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα το πρωί δεξαμενόπλοιο που κινείτο στη ράδα Περάματος βρέθηκε να μεταφέρει στις δεξαμενές του σημαντικές ποσότητες πετρελαίου που διατίθενται ατελώς σε ποντοπόρα πλοία, χωρίς αυτές να δικαιολογούνται από τα παραστατικά φορτίου και τις καταμετρήσεις του. Το πλεόνασμα πετρελαίου στο πρώτο πλοίο ανερχότανε σε 40,05 κυβικά μέτρα Marine Gas Oil και σε 72,37 κυβικά μέτρα Fuel Oil.

Αλλά και το απόγευμα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις δεξαμενές δεύτερου δεξαμενόπλοιου στην περιοχή Περάματος, που είχε δηλώσει μηδενικό υπόλοιπο φορτίου, βρέθηκε αυτό να μεταφέρει 125,38 κυβικά μέτρα αφορολόγητου Fuel Oil, χωρίς να διαθέτει κανένα παραστατικό που να δικαιολογεί τη νόμιμη μεταφορά τους.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στα πλαίσια του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει