Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Λαρισαίος γκρεμίζει το σπίτι του για να βρει λίρες…

Λαρισαίος δεν διστάζει να γκρεμίσει το σπίτι του, πιστεύοντας ότι στα θεμέλιά του βρίσκονται τσουβάλια με πεντόλιρα!

Στην Καβάλα, αρχαιοκάπηλοι σκάβουν επί τρία χρόνια τούνελ, ψάχνοντας θησαυρό με «οδηγό» ένα μέντιουμ! Στη Φθιώτιδα επίδοξοι χρυσοθήρες προκάλεσαν μπλακ-άουτ, ψάχνοντας για σεντούκια με χρυσές λίρες, ενώ «συνάδελφοί» τους στη Λάρισα αναγκάστηκαν να φτιάξουν από την αρχή την κεντρική πλατεία του χωριού, αφού ο θησαυρός που αναζητούσαν αποδείχτηκε άνθρακας…

Θρύλοι για αμύθητους θησαυρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», που βρίσκονται κρυμμένοι στα πιο απίστευτα σημεία της Ελλάδας έχουν αναγάγει τη χώρα μας σε «παράδεισο» χαμένων θησαυρών, κάνοντας σύγχρονους «Ιντιάνα Τζόουνς» να έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της υφηλίου, φορτωμένοι με ελπίδες και σκαφτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας.

Στην πλειονότητά τους, οι ιστορίες και οι φήμες που κυκλοφορούν αποδεικνύονται «φούσκες» και οι θησαυροί «άνθρακες». Ωστόσο, οι λογιών-λογιών κυνηγοί χρυσού, πεπεισμένοι ότι θα βρουν τα σακιά με τις λίρες ή τα σεντούκια με τον χρυσό, για τα οποία έχουν διαβάσει ή πληροφορηθεί από γεροντότερους, επιδίδονται σε απίστευτες επιχειρήσεις, που συνήθως καταλήγουν σε φιάσκο!

Στην Καβάλα με οδηγό έναν παλιό χάρτη και στόχο να βρουν τον θησαυρό έξι άτομα έσκαβαν επί τρία χρόνια τούνελ δώδεκα μέτρων σε γρανιτένιο βράχο, στο όρος Σύμβολο. Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν έξι ώρες μέσα από δύσβατη και βραχώδη περιοχή, για να εντοπίσουν τους δράστες που αναζητούσαν τον θησαυρό με οδηγό έναν χάρτη και τις υποδείξεις ενός μέντιουμ από την Ξάνθη, που έκανε λόγο για μια εκκλησία χτισμένη με διαμάντια!

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει οι έξι αρχαιοκάπηλοι για τη διαμονή τους στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μία διόπτρα νύχτας, καθώς και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, που περιείχε πολλές φωτογραφίες αρχαιοτήτων. Μάλιστα, βρέθηκαν και φωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών, με τους δράστες να ποζάρουν μπροστά από τη σήραγγα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει