«Λιγότερη φορολογία και σταθερό φορολογικό σύστημα για επενδύσεις στην Έρευνα και την Τεχνολογία»Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στους τομείς της Έρευνας και της Ανάπτυξης αναφέρεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

Σχετικά με τα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, κάνει λόγο για λιγότερη φορολογία και σταθερό φορολογικό σύστημα προκειμένου η χώρα να γίνει ελκυστικότερος προορισμός, ώστε μεγαλύτερος αριθμός μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επενδύσουν περαιτέρω στο χώρο της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Σημειώνει ότι στόχος είναι η αύξηση των δαπανών του κράτους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας για Έρευνα και Ανάπτυξη, που σήμερα είναι στο 1,13% του ΑΕΠ.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την 18η θέση της Ελλάδας στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο συγκεκριμένο τομέα και από την 20ή στο Δείκτη Καινοτομίας, με βάση τις συνολικές επιδόσεις της χώρας. Αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στο χώρο της επιστήμης, και αυτό για να επιτευχθεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων για την Έρευνα και από το Δημόσιο αλλά, κυρίως, και από τον ιδιωτικό τομέα», τονίζει.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, 13:43

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει