Λιγότεροι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από φυσικές καταστροφές το 2018 σε σχέση με προηγούμενες χρονιέςΛιγότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πέρυσι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ή θεωρήθηκαν αγνοούμενοι λόγω φυσικών καταστροφών στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 589 άνθρωποι ενώ 46 θεωρήθηκαν αγνοούμενοι εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες και τυφώνες, με τον αριθμό τους να είναι μειωμένος κατά 59% συγκριτικά με τον μέσο όρο των πέντε προηγουμένων ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι ζημιές που προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές ήταν λιγότερο σοβαρές σε σχέση με πέρυσι. Περίπου 97.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, κατά 78% λιγότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών, με τις άμεσες οικονομικές ζημίες να ανέρχονται στα 264,46 δισ. γιουάν (περίπου 38,66 δισ. δολάρια ΗΠΑ) μειωμένες κατά 34%.

Οι βορειότερες περιοχές της Κίνας επλήγησαν από περισσότερες πλημμύρες πέρυσι, ενώ περισσότεροι τυφώνες χτύπησαν τις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με το υπουργείο. Στις μεγάλες καταστροφές περιλαμβάνονται ξηρασίες και σεισμοί. Οι φυσικές καταστροφές επηρέασαν συνολικά 130 εκατ. ανθρώπους και 208 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, 15:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει