Λουκέτο σε 27 φορείς του Δημοσίου μέχρι τον Αύγουστο

Μέχρι τις 5 Αυγούστου θα βάλουν λουκέτο 27 φορείς του Δημοσίου καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τροπολογία το οποίο θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα εισαχθεί τις επόμενες μέρες στο Κοινοβούλιο.

Στους 27 φορείς περιλαμβάνονται αθλητικά κέντρα, πολιτιστικοί οργανισμοί και το Ινστιτούτο Σεισμολογίας οι οποίοι μάλιστα περιλαμβάνονται στη λίστα των 75 του Θεόδωρου Πάγκαλου για κλείσιμο ή συγχώνευση.

Οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων φορέων θα μεταταχθούν στα εποπτεύοντα υπουργεία, σύμφωνα με το Mega. Παράλληλα, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση-κατάργηση ακόμη 11 φορέων (ΙΓΜΕ,Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΟΔΔΥ) με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα. Για τους εργαζόμενους αυτών των φορέων υπάρχει η πιθανότητα να απολυθούν.

Όπως αναφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, από το πλεονάζον προσωπικό των 11 οργανισμών κάθε χρόνο θα μετατάσσεται το 10% των υπαλλήλων. Όσοι είναι κοντά στη σύνταξη αναμένεται να βρεθεί λύση μέσω εθελουσίας εξόδου, ενώ ένα 30% μπορεί να υποβάλει αίτηση για να καλύψει εποχικές θέσεις ή να εργασθεί με μερική απασχόληση. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στον αέρα και υπάρχει το ενδεχόμενο απόλυσης μέσω της εργασιακής εφεδρείας μετά από 12 μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει