Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Μάχη” με τη στάση πληρωμών στο Δημόσιο δίνει και ο Ομπάμα

“Το Κογκρέσο θα καταλήξει σε συμφωνία, που θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών του αμερικανικού Δημοσίου”, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου, για να βρεθεί διέξοδος στο ζήτημα του δανεισμού της χώρας.

“Η Ουάσινγκτον δεν προχώρησε ποτέ σε στάση πληρωμών,και ούτε και πρόκειται να το κάνει τώρα”, υπογράμμισε ο Αμερικανόςπρόεδρος, δηλώνοντας πως προτίθεται να κάνει “δύσκολες επιλογές”, για να μειωθεί το έλλειμμα.

Την ίδια στάση κρατούν και αρκετοίΔημοκράτες και Ρεπουμπλικανοίβουλευτές και γερουσιαστές ώστε οι δικομματικές διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία.

“Κάθε Αμερικανός θα υποφέρει εάν αποτύχουμε στην προσπάθεια να αυξηθεί το όριο του κρατικού δανεισμού. Υπάρχει πάρα πολύ χρέος στην “πιστωτική κάρτα” των Ηνωμένων Πολιτειών”.

“Κανένα κόμμα δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη για τα γεγονότα που οδήγησαν στο τωρινό πρόβλημα, όμως τα κόμματα έχουν εξίσου την ευθύνη, να λύσουν το τωρινό πρόβλημα”, υπογράμμισε, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές εκστρατείες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, “κόστισαν πολύ, όπως και οι δαπάνες που έγιναν, για να στηριχθεί η οικονομία και να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει