Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μήνυση κατά του Μπογδάνου


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 14:00

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο facebook με μομφές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και δη στα γεγονότα του Έβρου, τον φέρνει «υπόλογο» μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Άγης Τάτσης.

Με τη μηνυτήρια αναφορά του ο δικηγόρος κατηγορεί τον Κ. Μπογδάνο για συκοφαντική δυσφήμιση και τον καλεί να δώσει τα στοιχεία τα οποία έχει για να υποστηρίξει στην επίμαχη ανάρτησή του με αφορμή  το τουρκικό στρατιωτικό όχημα που επιχείρησε να ρίξει μέρος του φράκτη στον Έβρο, ότι αυτό έγινε «με τις πλάτες των Συριζαίων».

Ο κ. Τάτσης θεωρεί  ότι «η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα». Για το λόγο αυτό ζητεί να κληθούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να καταθέσουν για να επιβεβαιώσουν ή όχι τους εν λόγο ισχυρισμούς. «Είμαι δε βέβαιος», αναφέρει, «ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές».

Στη μηνυτήρια αναφορά ο δικηγόρος επισημαίνει πως ο βουλευτής «δηλαδή, ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σημειώνει επίσης ότι η επίμαχη δήλωση παραπέμπει σε άλλες εποχές, «όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν να εμφανίσουν την Αριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως συνεργάτες εχθρικών δυνάμεων που εκτελούσαν δολιοφθορές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 15:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει