Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μέρκελ: Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί μόνο με την Τρόικα

Η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κύπρου χθες το βράδυ. Κατά την επικοινωνία αυτή η κυρία Μέρκελ επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα» τόνισε η ίδια εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την τηλεφωνική αυτήν επικοινωνία.

Η ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να έχουν συνομιλίες με στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, απέφυγαν στις δηλώσεις τους στον Τύπο να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση, ωστόσο υποσχέθηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, είναι πιθανό να διαπραγματευτεί ένα νέο ρωσικό δάνειο για το νησί.

Πηγή – Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει