Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μήνυση 17 κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας κατά Εισαγγελέα και εκπροσώπου αστυνομικών δυνάμεων

Δεκαεπτά κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Στεφανάκος καταγγέλλουν και μηνύουν τον εισαγγελέα και τον επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας σε ανακοίνωση.

Δείτε όλη την ανακοίνωσή τους:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Διαλέγουμε τον δρόμο να φτάσουμε σε σας, μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, επειδή πνίγουν την φωνή μας.

Καρφώνουν την αλήθεια στο σταυρό της σκοπιμότητας και της ψευτιάς.

Διαστρεβλώνουν γεγονότα και καταστάσεις.

Εμείς, οι κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, υψώνουμε τη φωνή μας

Επειδή βρισκόμαστε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας απέναντι στην κρατική βία και δηλώνουμε ανυπακοή σαν μοναδικό μέσο να σκύψουν οι αρμόδιοι επιτέλους στο πρόβλημα, να δουν την πραγματική κατάσταση μέσα στις φυλακές, σ’ αυτά τα σύγχρονα καθαρτήρια ψυχών και κρεματόρια ανθρωπίνων υπάρξεων αντί να αλληλολιβανίζονται και να συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους.

Σεβόμενοι τον εαυτό μας, σαν άνθρωπο και αξία όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους και βιώνοντας καθημερινά το πλέον απάνθρωπο και βαριά εγκληματικό πρόσωπο της ανάλγητης εξουσίας, ζώντας σε καταστάσεις που δημιουργούν συνθήκες κινδύνου ζωής και προϋποθέσεις εξέγερσης με απρόβλεπτες συνέπειες για την ζωή μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝΥΟΥΜΕ

Τον εκπρόσωπο της Δικαστικής εξουσίας μέσα στις Φυλακές Λάρισας που ανέλαβε την Διεύθυνσή της, Αντεισαγγελέα Εφετών, Κοσμίδη καθώς και τον Εκπρόσωπο των Δυνάμεων Αστυνομικής Καταστολής γιατί με την παρουσία τους και την άσκηση πίεσης υιοθετούν και στηρίζουν τις παραβάσεις του συνόλου του Σωφρονιστικού Κώδικα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των κρατουμένων ενώ τάχα διαπιστώνουν κάποιες παραβάσεις δευτερεύουσας σημασίας, διατάξεων. Σαν άλλοι Φαρισαίοι που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

Εγκαλούμε τον Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, έκθεση σε κίνδυνο ζωής και βασανισμό κρατουμένων και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία τους καθώς και των πολιτικών προϊσταμένων των για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές. Γιατί σε δόξα της εγκληματικής πολιτικής αντί να προασπίζουν δικαιώματα και αξίες δημιούργησαν με την ανοχή τους συνθήκες διαβίωσης που ούτε τα ζώα μπορούν να αντέξουν.

Έχουμε δικαίωμα στην ζωή και την υγεία. Έχουμε δικαίωμα να υπάρχει γιατρός. Έχουμε δικαίωμα να μην στοιβάζονται οι κρατούμενοι ο ένας πάνω στον άλλο. Υπάρχουν κρατούμενοι που πραγματικά λιμοκτονούν, φυματικοί, οροθετικοί που είναι εγκαταλελειμμένοι και περιμένουν τον θάνατο για λύτρωση.

Πηγή – Enikos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει