Μαθήματα στα σχολεία και το Πάσχα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, 07:49

Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων που ισχύει από σήμερα Τετάρτη και για 14 ημέρες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες:

Πρώτα απ’ όλα θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 όπως ισχύει μέχρι σήμερα σε 35 λεπτά. Επίσης θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο προκειμένου να αντικατασταθούν με τις χαμένες ώρες.

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που είναι από τις προηγούμενες ημέρες κλειστά, συνεπώς θα χάσουν περισσότερες διδακτικές ώρες, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ τόνισε ότι «εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση του διδακτικού έτους».

Η υπουργός επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Τέλος, επισήμανε ότι για να μην χαθεί το εξάμηνο στις πανεπιστημιακές σχολές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ αποστάσεως.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, 07:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει