Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μακελειό στη Μιανμάρ μεταξύ βουδιστών και μουσουλμάνων

Οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μεϊκτίλα της κεντρικής Βιρμανίας προκάλεσαν τον θάνατο 40 ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

«Οκτώ πτώματα βρέθηκαν μέσα στα ερείπια. O επίσημος απολογισμός είναι 40 νεκροί από τις 24 Μαρτίου», διευκρινίζει η εφημερίδα «New Light of Myanmar». Ενώ ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 32 νεκροί.

Μια απλή διαμάχη την Τετάρτη ανάμεσα σε μουσουλμάνο έμπορο και πελάτες του στην Μεϊκτίλα, περίπου 130 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νιαπιντάου, εξελίχθηκε σε βίαιη σύγκρουση, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να καταστραφούν από πυρκαγιές ολόκληρες συνοικίες και τεμένη ενώ δεκάδες άνθρωποι απανθρακώθηκαν. Επί τρεις ημέρες οι αντιμαχόμενες πλευρές μετέτρεψαν την πόλη σε πεδίο μάχης, προτού επέμβει ο στρατός και επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που επικαλείται εκτιμήσεις της κυβέρνησης, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν λόγω των συγκρούσεων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2012, από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε βουδιστές και μέλη της μειονότητας των ροχίνγκιας έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 180 άνθρωποι, ενώ 110.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην δυτική Μιανμάρ.

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει