Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μας οδηγούν στα βράχια!

Στα βράχια δείχνει να οδηγείται η χώρα έπειτα από ένα εκρηκτικό μείγμα λαθών, αναποφασιστικότητας και καθυστερήσεων και ενώ οι ευρωπαϊκές αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και το θέμα των εγγυήσεων βρίσκονται στον αέρα.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους της οικονομικής πολιτικής είναι πλέον πασιφανής, ενώ εντείνεται η άγρια σπέκουλα των οίκων αξιολόγησης και των διεθνών μέσων ενημέρωσης με σενάρια πτώχευσης εντός του 2011, ακόμη και αν η χώρα λάβει το ευρωπαϊκό πακέτο!

Παρά τη δεδομένη βούληση του πρωθυπουργού για αποφυγή των πρόωρων εκλογών και παρά την αντίθεσή του στην προοπτική της συγκυβέρνησης, και τα δύο αυτά σενάρια παραμένουν ανοιχτά.

Και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να διαμηνύει πως ο Γ. Παπανδρέου ούτε καν συζητά το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης, στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος παραδέχονται πως πρόωρες εκλογές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν για δύο λόγους:

Πρώτον, αν υπάρξει «απευκταία» εξέλιξη σε κάποιες από τις συγκρούσεις που αναμένονται μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών και δεύτερον, αν υπάρξει καταψήφιση ισχυρού νομοσχεδίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία «με το καλημέρα» παρουσιάζει μεγάλη νευρικότητα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real News, με τις πρόωρες κάλπες, κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν μπροστά στα πολύ μεγάλα προβλήματα που θα ανακύψουν προς αντιμετώπιση, και τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα πριν από τη διεξαγωγή εκλογών. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, όχι απλώς αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, αλλά δείχνει και να το προκρίνει ως πιθανή λύση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει