Μαφιόζοι ανοίγουν εστιατόρια για να «ξεπλύνουν» το μαύρο χρήμαΗ μαφιόζικη οργάνωση «Νντράγκετα» στην Ιταλία, ανοίγει εστιατόρια στο Μιλάνο, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι κλειστά, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που διαθέτει από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτό υποστηρίζει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας (Dia), Τζουζέπε Γκοβερνάλε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2018 άνοιξαν κατά 38% περισσότερα εστιατόρια συγκριτικά με το 2017.

«Είναι γεμάτα αυτά τα εστιατόρια; Όχι, είναι άδεια, αλλά εάν σήμερα η “Ντράγκετα” έχει πάνω από 100 εκατ. ευρώ μαύρα χρήματα, μπορεί και να χάσει τα 50 επενδύοντάς τα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα άλλα 50 εκατ. ευρώ θα μπορεί κάλλιστα να τα δικαιολογήσει» υποστηρίζει ο ίδιος.

 «Έχουμε δει πως η Μαφία είναι διαρκώς παρούσα. Βεβαίως όχι με τη λουπάρα (καραμπίνα) και την κόπολα (τραγιάσκα) όπως παλιότερα, αλλά σήμερα με τους καταρτισμένους επαγγελματίες οι οποίοι φοράνε κοστούμια των 2.000 ευρώ, ακριβά παπούτσια, μιλούν ωραία και έχουν γεμάτο πορτοφόλι, οπότε οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια εύκολα υποκύπτουν, πολλές φορές αφελώς, κι άλλες φορές επειδή το χρήμα δεν έχει οσμή», υπογράμμισε ο διευθυντής της Dia.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 11:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει