Μαχαιρώματα σε κομμουνιστική εφημερίδα επειδή αρνήθηκε να δημοσιεύσει άρθρο για τον ΣτάλινΤουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, όταν άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε στο γραφείο της περιφερειακής εφημερίδας του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος στη νότια ρωσική πόλη Σταυρούπολη, επειδή αρνήθηκαν να δημοσιευθεί το άρθρο του για τον Ιωσήφ Στάλιν.

Ο άντρας έφτασε στο γραφείο της επιτροπής του τοπικού ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος, όπου  βρίσκεται και η εφημερίδα Rodina του κόμματος, δήλωσαν οι μάρτυρες.

Ο άνδρας ήθελε να δει τον αρχισυντάκτη και ζήτησε τη δημοσίευση ενός άρθρου για τον Στάλιν. «Όπως του είπαν το συντακτικό συμβούλιο θα το έβλεπε και θα αποφάσιζε. Τότε εκείνος, έβγαλε μαχαίρι κυνηγιού και επιτέθηκε στον αρχισυντάκτη», δήλωσε ο περιφερειακός βουλευτής Βικτόρ Λοζοβόι, ο οποίος ήταν μάρτυρας της επίθεσης. Μετά τον αρχισυντάκτη τον οποίο τραυμάτισε στο πρόσωπο, ο άνθρωπος επιτέθηκε σε τρία μέλη της τοπικής επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος, που έσπευσαν να βοηθήσουν και τους τραυμάτισε.

Ωστόσο, κατόρθωσαν να αρπάξουν τον επιτιθέμενο και να τον κρατήσουν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Πρόκειται για 73χρονο άνδρα, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και είχε πρόσφατα αναφερθεί ότι αγνοείται από την οικογένειά του.

Οι υπάλληλοι της εφημερίδας είπαν ότι ο επιτιθέμενος είχε επισκεφθεί το συντακτικό γραφείο λίγες φορές για να δημοσιεύσει τα άρθρα του, αλλά  ανεπιτυχώς. Ο επιτιθέμενος αργότερα δήλωσε στην αστυνομία ότι σκοπεύει να σκοτώσει τον αρχισυντάκτη «για τον Στάλιν» και να «προκαλέσει δημόσια κατακραυγή».

Δεκαετίες μετά το θάνατό του το 1953, ο Στάλιν παραμένει ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη ρωσική κοινωνία, με πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν αύξηση της δημοτικότητας του άλλοτε Σοβιετικού ηγέτη.

Η εφημερίδα Rodina εκδόθηκε από το 1994 από την Κομμουνιστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία διαφυλάσσει προσεκτικά τις σοβιετικές παραδόσεις και σύμβολα.

Πληροφορίες από rt.com/

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 10:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει