Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μα το Δία, οι Έλληνες έχουν νέο πρωθυπουργό

Ένας νέος πρωθυπουργός για την παραμονή στο ευρώ, γράφει ο διεθνής Τύπος

Αρκετές εκατοντάδες αναρτήσεις έγιναν στο διαδίκτυο παγκοσμίως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

«Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα» γράφει το πρακτορείο Reuters.

«O Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας», μεταδίδει το BBC.

«O υπέρμαχος του ευρώ Παπαδήμος αναλαμβάνει στην Ελλάδα» σχολιάζει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, CNBC.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης τονίζουν, επίσης, τη δήλωση που έκανε ο κύριος Παπαδήμος αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του επισημαίνοντας ότι «δεν προσδιορίστηκε κάποια ημερομηνία εκλογών».

Στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ο Λουκάς Παπαδήμος ως Πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg. Όπως αναφέρει το Bloomberg, «ως κεντρικός τραπεζίτης, έβαλε τη χώρα στην Ευρωζώνη σχεδόν δέκα χρόνια πριν» και τώρα θα κληθεί να «να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ για δεύτερη φορά».

Το πρακτορείο επισημαίνει, επίσης, ότι «δεν έχει καμία εμπειρία σε πολιτικό πόστο» και παραθέτει σχόλια οικονομικών παραγόντων και αναλυτών που αναφέρουν ότι θα έχει ελάχιστη πίστωση χρόνου ακόμη και τα στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται.

«Ένας νέος πρωθυπουργός για την παραμονή στο ευρώ», τονίζει σε δημοσίευμά του ο Nouvel Observateur.

Ένας πρώην Κεντρικός τραπεζίτης είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας τονίζει το CNN, δημοσιεύοντας και ένα εκτενές βιογραφικού του Λουκά Παπαδήμου.

«Μα το Δία, οι Έλληνες έχουν νέο πρωθυπουργό», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει