Μείωση των νέων κρουσμάτων στη Σερβία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 21:42

Σταθερή παρουσιάζεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Σερβία όπου εδώ και εφτά ημέρες καταγράφονται, σε ημερήσια βάση, λιγότερα από εκατό νέα κρούσματα κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα από τα 8.432 δείγματα που εξετάστηκαν εργαστηριακά.

Από την εκδήλωση της πανδημίας προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό 31.676 άνθρωποι. Δύο ασθενείς απεβίωσαν από εχθές ανεβάζοντας στους 718 τον συνολικό αριθμό των θανάτων. Στα νοσοκομεία αναφοράς για το κορωνοϊό νοσηλεύονται 545 ασθενείς εκ των οποίων οι 41 είναι διασωληνωμένοι. Στην Σερβία μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 955.730 PCR τεστ για τον κορωνοϊό.

Η μείωση των νέων κρουσμάτων οδήγησε στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. Τα εμπορικά καταστήματα στις περισσότερες πόλεις λειτουργούν μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ ενώ τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης μέχρι τα μεσάνυχτα.

Την 1η Σεπτεμβρίου άρχισαν να λειτουργούν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης εφαρμόζοντας ένα μεικτό σύστημα δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως, εναλλάξ κάθε βδομάδα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 21:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει