Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μελαγχολία μετά τις διακοπές: πως να την αντιμετωπίσετε!

Σε διεθνή μελέτη που πραγματοποιήθηκε προσφάτως, το 66% των εργαζομένων δήλωσαν ότι την πρώτη μέρα μετά από την επιστροφή από τις διακοπές μπαίνουν στο γραφείο βαρυγκομώντας.

Επίσης διαπιστώθηκε πως τα επίπεδα του στρες στο 76% των εργαζομένων μέσα στην πρώτη εβδομάδα που έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, είναι όμοια με αυτά που είχαν τις μέρες πριν πάνε διακοπές, όταν η συσσωρευμένη κούραση μιας χρονιάς τούς είχε καταβάλει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ “ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ”

1. Να επιστρέψουμε απο τις διακοπές όσο το δυνατόν αργότερα

Αν για παράδειγμα φτάσουμε στις 12.00 τη νύχτα στις 8.00 το πρωί να πάμε στη δουλειά μας. “Καπάκι” και αμέσως, χωρίς να περιμένουμε καθώς έτσι δε συνειδητοποιούμε την αλλαγή. Θεωρούμε πως ειναι μια μέρα που τελείωσε και ξεκινά μια νέα μέρα.

2. Να κάνουμε εργασιοθεραπεία

Όταν πάμε στη δουλειά να αρχίσουμε αμέσως να δουλεύουμε. Να βρούμε εκκρεμότητες που έχουμε αφήσει και να μπούμε κατευθείαν σε ρυθμούς εντατικής εργασίας. Να αποφύγουμε να αναπολήσουμε ή να αφηγηθούμε “τι ωραία που περάσαμε”. Το σημαντικό είναι να πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά.

3. Να σκεφτούμε το επόμενο ταξίδι που θα κάνουμε

Σχεδιάστε την επόμενη φυγή σας, ένα καλό Σαββατοκύριακο, ένα καλό τριήμερο, ακόμη και ένα ξενύχτι διασκέδασης. Δεν ειμαστε λαός που στερούμαστε εργασιακών διακοπών. Για παράδειγμα σκεφτείτε που μπορείτε να πάτε την 28η Οκτωβρίου. Αρα λοιπόν με την ελπίδα της επανάληψης των διακοπών μπορούμε να είμαστε πιο χαρούμενοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει