Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Με κέρδη έκλεισε η Wall street

Σαφώς ανοδικά έκλεισε, σήμερα, το χρηματιστήριο μετοχών στη Νέα Υόρκη εν μέσω της αισιοδοξίας των επενδυτών του ότι μπορεί να βρεθεί η λύση για τις κυπριακές τράπεζες.

‘Ομως σε εβδομαδιαία βάση υπάρχει πτώση των δεικτών, δεύτερη φορά μετά την πρωτοχρονιά, πολύ μικρή πάντως. Το Ρόιτερς μεταδίδει ότι είναι κερδισμένη σήμερα η μετοχή της Nike, φθάνοντας σχεδόν τα 60 δολάρια (ενδοσυνυνεδριακά τα ξεπέρασε με 60,23). Αυτή συνέπραξε ώστε ο δείκτης S&P 500, της κατανάλωσης, να έχει τελικά ανοδικό κλείσιμο (1,2%) όπως και ο ίδιος ο δείκτης στο σύνολό του (κλείσιμο :+11 μονάδες, +0,72%, 1557 μονάδες). Και εν προκειμένω σε εβδομαδιαία βάση ο ίδιος δείκτης κατέγραψε απώλεια 0,2%, μόλις την δεύτερη εντός του 2013.

Τα φετινά κέρδη αυτού του δείκτη ανέρχονται ποσοστιαία στο 9,2%. Σαφή κέρδη για τον βιομηχανικό Ντάου Τζόουνς σήμερα, αφού οι μετοχές του κατά πλειοψηφίαν ήταν ανοδικές και ο δείκτης (0,63% σήμερα) έκλεισε την τελική συνεδρία για την προτελευταία βδομάδα του Μαρτίου με 90 μονάδες κέρδη και ξεπέρασε τελικά το επίπεδο των 14,5 χιλ. μονάδων (14.512). O Nasdaq Composite (ναυτιλία, τεχνολογία) κέρδισε σήμερα 22.40 μονάδες (0,70%) κλείνοντας ακριβώς στις 3.245 μονάδες.

Αμελητέες συγκριτικά με τα μεγέθη στην Γουόλ στριτ κρίνονται οι εβδομαδιαίες απώλειες των ανωτέρω δύο χρηστικών δεικτών, 0,01% για τον βιομηχανικό Ντάου Τζόουνς, είναι 0,1% για τον Nasdaq Composite.

Μικρός συγκριτικά ο όγκος των συναλλαγών (5,4 δισ.μετοχές άλλαξαν σήμερα χέρια).

Ο μεσοσταθμικός όγκος συναλλαγών καθημερινά μετά την πρώτη Ιανουαρίου ανέρχεται στα 6,45 δισ.μετοχές, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Η αναλογία κερδισμένων μετοχών έναντι των χαμένων, σήμερα, είναι σχεδόν εννέα προς πέντε, προσθέτει.

Τέλος σε ό,τι αφορά ειδικά τον Nasdaq αυτή είναι περίπου τρείς προς δύο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει