Με ποιους θα συναντηθεί ο Δένδιας στη Σαουδική Αραβία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 09:27

Αυξημένες υποχρεώσεις έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς από σήμερα ξεκινά μια σειρά επισκέψεων στη Μέση Ανατολή, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά περιφερειακά ζητήματα. Έμφαση θα δοθεί στη Μεσόγειο λόγω της  υπογραφής των μνημονίων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.  

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Ριάντ με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας, Dr. Abdullah bin Mohammed bin Ibrahim Al Al-Sheikh. 

Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdul Aziz Al Saud.

Λίγο μετά τις 10:00 θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Faisal bin Farhan Al Saud, με τον υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και τον κυβερνήτη του Ταμείου Κρατικών Επενδύσεων.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, στην Ιορδανία.

Χθες, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Γενεύη και του παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους τα memoranda που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θεωρούνται -κατά την κρίση της Ελλάδας- ανύπαρκτα. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αίγυπτος χαρακτηρίζει άκυρα και ανυπόστατα αυτά τα δύο memoranda και ζητάει να μην πρωτοκολληθούν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 09:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει