Με φυλάκιση απειλεί η Ρωσία όσους έχουν επισκεφθεί τις χώρες που έχουν πληγεί από κορωνοϊό και δεν τίθενται σε περιορισμό


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 17:16

Οι δημοτικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι όσοι δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες έπειτα από επίσκεψή τους στις χώρες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Οι αρχές της πόλης κήρυξαν την Πέμπτη «κατάσταση ύψιστου συναγερμού» και επέβαλαν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού στη ρωσική πρωτεύουσα.

Όσοι επιστρέφουν από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία καθώς και από άλλες χώρες που εμφανίζουν πιθανόν «ανησυχητικές» ενδείξεις σε σχέση με τον κορωναϊό θα πρέπει να τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το δημαρχείο της Μόσχας.

Οι υγειονομικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς θα αντιμετωπίζουν αυστηρή τιμωρία περιλαμβανομένης της φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Διευκρίνισαν ότι θα διαπιστώνουν αν τηρείται ο κατ΄οίκον περιορισμός μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Σε ενημερωτικό τους φυλλάδιο οι Αρχές αναφέρουν ότι επιτρέπεται σε όσους βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους, αλλά σε ώρα που κυκλοφορούν λίγοι άνθρωποι στους δρόμους και φορώντας προστατευτική μάσκα.

Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα του ιού.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 17:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει