“Μην βγαίνετε έξω. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τις πόρτες σας”

Ένας ένοπλος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στο χώρο του πανεπιστημίου Virginia Tech, στο Μπλάκσμπεργκ της Βιρτζίνια, όπου το 2007 ένας φοιτητής είχε ανοίξει πυρ σκοτώνοντας 32 καθηγητές και συμφοιτητές του.

«Ένα άτομο που κρατά όπλο εντοπίστηκε κοντά στο Ντίτρικ (ένας από τους κοιτώνες του πανεπιστημίου. Μην βγαίνετε έξω. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τις πόρτες σας. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται εδώ. Καλέστε το 911 για να ζητήσετε βοήθεια», αναφέρει η διοίκηση του πανεπιστημίου στην ιστοσελίδα της, προειδοποιώντας τους φοιτητές να μην κυκλοφορούν στο χώρο.

Φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε διακοπές, όμως στο πανεπιστήμιο οργανώνονται ειδικά προγράμματα και σεμινάρια.

Περίπου στις 9 το πρωί τρεις νέοι που συμμετείχαν σε ένα από αυτά τα προγράμματα είπαν ότι είδαν έναν άνδρα που τους φάνηκε ότι κρατούσε τουφέκι. Είπαν στις αρχές ότι το όπλο ήταν καλυμμένο με ένα κομμάτι ύφασμα. Ο ένοπλος «κατευθυνόταν προς τα γήπεδα του βόλεϊ», προστίθεται στην ανακοίνωση όπου διευκρινίζει ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει κανέναν που να ταιριάζει στην περιγραφή που έδωσαν οι νεαροί.

Το 2007 ο Τσο Σέουνγκ-χούι, ένας φοιτητής 23 ετών, σκότωσε 32 άτομα και κατόπιν αυτοκτόνησε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει