Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μια ανάσα από την Τρίπολη οι αντικαθεστωτικοί

Σκληρή αντίσταση από τις δυνάμεις του Καντάφι αντιμετωπίζουν οι αντάρτες που σπρώχνουν το μέτωπο κοντά στην πρωτεύουσα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μουαμάρ Καντάφι χρησιμοποιούν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αυτόματα όπλα και κανόνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχονται από τους αντικαθεστωτικούς. Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ οι αντάρτες φέρουν «ελαφρύ» εξοπλισμό και δεν συγκρίνονται με το βαρύ πυροβολικό των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη.

Οι μάχες συνεχίζονται και σήμερα με τους αντάρτες να προελαύνουν 10 χλμ δυτικά από την πόλη Zawiyah. Στη συνέχεια κατέλαβαν την πόλη al-Maya,μ περίπου 35 χλμ από τα προάστια της Τρίπολης. Για λίγο κατέλαβαν και την πόλη Jaddayim αλλά μετά από σφοδρή σύγκρουση με τις δυνάμεις του καθεστώτος αναγκάστικαν να υποχωρήσουν στην al – Maya. Άλλες δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν σταθμεύσει στα νότια της χώρας στην πόλη Gharyan και ανατολικά στην πόλη Zlitan.

Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι οι αντικαθεστωτικοί έχουν εισέλθει στην Τρίπολη από την Misrata μέσω θαλάσσης.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην Τρίπολη έκανε γνωστό ότι πυροβολισμοί ακούγονται και πάλι από νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα, αφού το πρωί είχε επικρατήσει ηρεμία. Ήδη από χθες υπάρχει αναταραχή στην πρωτεύουσα με αρκετούς διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους με σημαίες των αντικαθεστωτικών και όπλα στα χέρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει