Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Ερντογάν


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 11:15

Την πρόθεση να βρεθεί μία διπλωματική λύση με την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνεδρίαση κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη.

«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου θα προχωρήσουμε στα πλαίσια της διπλωματίας. Η Τουρκία στο σημείο των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο έχει 100% δίκιο. Σε περίπτωση που και η απέναντι πλευρά απομακρυνθεί από τα βήματα της αύξησης της έντασης, τότε στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω διπλωματίας, μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική “καζάν – καζάν” (win-win – επωφελής για όλους)» υποστήριξε. 

«Πρέπει να αναδείξουμε τις συνεργασίες και προσπάθειες αλληλοϋποστήριξης που είχαμε με τις χώρες της περιοχής, κυρίως με την Ελλάδα. Αυτή την προσπάθεια να την αναδείξουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να την εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκιάς.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιον τρόπο τον στρατηγικό της εταίρο, τη Γαλλία» πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην οικονομία της Τουρκίας σημειώνοντας: «Η οικονομία μας είναι μια χαρά. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 14. Η κατάστασή μας είναι καλή σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα το δούμε στην επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αναμένουμε ότι τα μεγέθη ανάπτυξης θα είναι πάνω από 12-13%. Θα κλείσουμε φέτος θετικά».

Με πληροφορίες από Ηurriyet


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 11:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει