Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μνημόνιο-φαρμάκι για την 6η δόση

Η τρόικα απαιτεί μέτρα 7 δισ. μέχρι το 2015

Νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια δικαστικών στρατιωτικών, πανεπιστημιακών, αλλαγή του καθεστώτος επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης. Αλλαγές στο εργασιακό και τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων και μηχανικών αλλά και δυσμενέστερους όρους των αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα.

Περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου που επιχειρείται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών. Το κείμενο του προσχεδίου περιλαμβάνει μια σειρά από νέες δεσμεύσεις για επώδυνες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα φέτος και τα επόμενα χρόνια ν θέλει να λαμβάνει τα δάνεια της τρόικας.

Το ίδιο κείμενο δίνει μία γεύση των «πρόσθετων μέτρων» αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να λάβει η Ελλάδα έως το 2015.

Όπως γράφει στο κύριο θέμα της η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το αναθεωρημένο μνημόνιο είναι προαπαιτούμενο για τη χορήγηση της 6ης δόσης, ενώ η θέσπιση των μέτρων θα γίνει τον Ιούνιο του 2012 με το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα ακολουθεί την Ελλάδα έως το 2015.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει