Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μουτσινάς: "Αλαλούμ με το κόστος των φαρμάκων σε βάρος των ασφαλισμένων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας την Παρασκευή 22 Μαρτίου, κατήγγειλε τον νέο τρόπο πληρωμής των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τον οποίο, η οικονομική επιβάρυνση για αυτούς αυξάνεται κατακόρυφα σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Σήμερα, 26 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου, το καινούργιο σύστημα πληρωμών αποδείχθηκε, εκτός από οικονομικά δυσβάστακτο, ότι βρίσκεται και στον «αέρα» αφού τα προγράμματα διεκπεραίωσης των φαρμακείων δεν είχαν ενημερωθεί.

Μετά από αυτές τις κωμικοτραγικές εξελίξεις και την νέα ταλαιπωρία όσων θέλησαν να προμηθευτούν φάρμακα, με το νέο σύστημα του υπουργείου που τελικά αναστάλθηκε, ο βουλευτής σε δήλωσή του υπογραμμίζει:

«Το αρμόδιο υπουργείο, όπως τόνισα από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του νέου συστήματος, δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβαρύνει τους ασφαλισμένους με αυξημένη συμμετοχή την ίδια στιγμή που τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί δραματικά. Δεν δικαιούται επίσης να τους καταταλαιπωρεί με την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που επέδειξε και σε αυτή την περίπτωση, όπως τελικά αποδείχθηκε.Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και κανένας δεν δικαιούται να βάζει οικονομικούς φραγμούς σε όσους το έχουν ανάγκη, όπως δεν δικαιούται να πειραματίζεται σε βάρος τους και σε βάρος της υγείας τους. Επιτέλους οι υπεύθυνοι ας σοβαρευτούν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει