Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: “Φεύγω από αυτή τη σκατοχώρα που με κάνει να θέλω να ξεράσω”

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Ιταλίας την κατρακύλα του πρωθυπουργού της, μετά την αποκάλυψη μιας τηλεφωνικής συνομιλίας του Σύλβιο Μπερλουσκόνι. Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας αυτής, προϊόν υποκλοπής, αποκαλύπτει το μέγεθος της παρακμής που έχει κυριαρχήσει στο ιταλικό πολιτικό κατεστημένο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να εκστόμισε σε συνομιλία του με τον Βέλτερ Λαβιτόλα, στις 13 Ιουλίου, τις παρακάτω χαρακτηριστικές φράσεις «Είμαι διάφανος, τόσο καθαρός στις επιχειρήσεις μου που δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να με ενοχλήσει. Δεν κάνω τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έγκλημα. Μπορούν να πουν για μένα ότι γ…., είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να πουν. Σε λίγους μήνες θα φύγω για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου, αλλού, φεύγω από αυτή τη σκατοχώρα που με κάνει να θέλω να ξεράσω»

Τη συνομιλία δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Όσο για τον κ. Λαβιτόλα, πρόκειται για εκδότη εφημερίδας, που διαφεύγει στο εξωτερικό καθώς διώκεται από την ιταλική δικαιοσύνη. Εις βάρος του, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για μια υπόθεση όπου φέρεται ως ύποπτος, μαζί με τον επιχειρηματία, Τζιανπάολο Ταραντίνι, ο οποίος συνελήφθη σήμερα, για εκβιασμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Τζιανπάολο Ταραντίνι, που ενεπλάκη το 2009 στο σκάνδαλο της πόρνης Πατρίτσια ντ’ Αντάριο, η οποία δήλωσε ότι πέρασε μια νύχτα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε πει τότε ότι είχε φέρει περίπου τριάντα γυναίκες, πρόθυμες να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες στα πάρτι που οργάνωνε ο Μπερλουσκόνι στις κατοικίες του στη Ρώμη και τη Σαρδηνία, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2008 και Ιανουαρίου 2009.

«Εγώ τις παρουσίαζα σαν φίλες μου, και δεν ανέφερα το γεγονός ότι μερικές φορές τις πλήρωνα», είχε δηλώσει τότε σχετικά με το θέμα ο Ταραντίνι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει