Μπορείτε να μαντέψετε τι «μαγειρεύουν» οι Κινέζοι;


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 09:36

Ο πρόεδρος Xi είναι αρκετά απασχολημένος, αφού προετοιμάζει μια εκτενή έκθεση που περιλαμβάνει ένα πενταετές σχέδιο και μια πλήρη περιγραφή των κορυφαίων στόχων της Κίνας έως το 2035.

1 Νοεμβρίου 2020 «Εκκαθάριση πληροφοριών» – Σε διάστημα μικρότερο από μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα αλλάξουν το παιχνίδι (;), η πραγματική καρδιά της γεωπολιτικής και γεωοικονομικής δράσης είναι ουσιαστικά αόρατη στον έξω κόσμο.

Μιλάμε για την πέμπτη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του 19ου Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στο Πεκίνο. Η ολομέλεια συγκεντρώνει τα 200 μέλη -και άλλα 100 αναπληρωματικά μέλη- του ανώτερου οργάνου λήψης αποφάσεων του κράτους: το ισοδύναμο, με όρους δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας, του κινεζικού Κογκρέσου.

Η περιγραφή του 14ου Κινέζικου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025) θα ανακοινωθεί στο τέλος της ολομέλειας. Οι λεπτομέρειες της νέας πολιτικής θα μεταδοθούν τις επόμενες εβδομάδες. Και όλα θα εγκριθούν επίσημα από το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο (NPC) τον Μάρτιο του 2021.

Ο Xi τονίζει δυναμικά μια στρατηγική «διπλής κυκλοφορίας» για την Κίνα: να αυξήσει την εστίαση στην εγχώρια οικονομία και να την εξισορροπήσει με το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις.

 

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 09:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει